lagelidensecoworking.com

Molí Nou, Fàbrica de Paper La Gelidenca

Un patrimoni a conservar. Una memòria que no es pot perdre.

Des del segle X es té constància a Gelida de la presencia de molins al llarg de l’Anoia, principalment Molins fariners. Sembla que a partir del Segle XVII es comença a fabricar paper a Gelida. A l’Any 1777 es va concedir al Sr. Carles Gibert, impressor i llibreter de Barcelona la construcció del Molí Vell (la coneguda fàbrica de paper Guarro, ara coneguda com Carson i que durant molts anys va fabricar el paper moneda dels bitllets de les pessetes).

El Sr. Fèlix Prat (primer propietari de la Gelidense) el 1792 va obtenir una llicència per crear un altre molí paperer: La Gelidense, concretament entre la presa que agafava aigua per a un molí fariner i el terreny de can Panyella. La fàbrica de paper blanc va funcionar perfectament fins el 1967 quan va tancar i van despedir 400 treballadors. Al cap de pocs mesos va reobrir amb menys personal fins el seu tancament definitiu el 1979.

Actualment les seves instal.lacions són una sèrie de tallers i empreses, un restaurant i un coworking que formen part del polígon industrial de la Gelidense, per tant es d’accés obert a tothom que ho vulgui visitar.

Subscriu-te i estaràs al dia!

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.