lagelidensecoworking.com

Lluís Cusó Abadal, enginyer industrial i directiu de La Gelidense

Des del coworking La Gelidense volem retre un humil homenatge a Lluís Cusó Abadal, enginyer industrial i directiu de La Gelidense 


Repassem la biografia d’en Lluís Cusó Abadal

En Lluís Cusó Abadal neix el 24 de juliol del 1912 al barri de Sants de Barcelona. Cursa els estudis primaris a l’Escola Pia de Sarrià i el superior d’Enginyeria Industrial a l’Escola Industrial de Barcelona, situada al carrer Urgell, entre el anys 1930 al 1939.

Lluís Cusó Abadal, enginyer industrial
Lluís Cusó Abadal


D
urant la guerra civil fa les funcions de conductor d’ambulàncies. El 20 de setembre del 1939 es casa amb la Pilar Bullich Tella a l’Església de Sant Genís dels Agudells al barri d’Horta – Guinardó de Barcelona. 

Treballa a la Bòbila Cusó Carcereny del carrer Anglesola/Diagonal de Barcelona i l’any 1939 es trasllada a viure a Gelida on co-dirigeix la fàbrica de paper “La Gelidense” fins l’any 1960. En diferents etapes fa equip amb els Srs. Dolç, Julià, Barbany, Perchés, Girona, De Pedro, … Tanmateix compta amb el suport entre d’altres dels Srs. Miquel, Roselló, Clanchet, Pallarés, Srs. Ollé i Ferran, etc. 

A Gelida neixen els seus 6 fills, una noia (Ma Pilar) i 5 nois (Lluis, Josep, Joan, Jordi i Xavier). L’any 1960 marxa de Gelida per anar a dirigir la paperera “Inpacsa” de la família Porcioles a Balaguer. El 1965 es trasllada a les oficines centrals de Barcelona on exerceix el càrrec de Gerent i posteriorment de Conseller General de la mateixa fins a la seva jubilació. 

Cal remarcar que en Lluís Cusó també va cursar estudis de postgrau en Direcció d’Empreses a l’Escola IESE de Barcelona i va exercir de docent de Projectes fi de carrera a l’Escola Tècnica Superior d’ Enginyers lndustrials de Barcelona.

Entre les seves aficions cal destacar la pesca fluvial, la caça i anar a buscar bolets. Gran amant de la seva família i la natura, en Lluís Cusó Abadal tenia una personalitat reservada però molt afable i de profunda creença religiosa. 

En Lluís Cusó mor el 3 de juny de 1995 a l’edat de 82 anys. 

 

* Gràcies als descendents d’en Lluís Cusó per haver-nos ajudat a documentar la seva biografia

Subscriu-te i estaràs al dia!

Si vols estar al dia de tot el que passa a La Gelidense Coworking & Cocreating, subscriu-te al butlletí i rebràs notícies i informació d'esdeveniments o formació. 

Gràcies per unir-te a la comunitat!

Fins molt aviat

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.