lagelidensecoworking.com

Taller de Dorodango amb flor

El mes de desembre s’acosta farcit d’activitats creatives úniques. No et perdis el workshop Dorodango amb flor a càrrec de la Montserrat Carafí.

Diumenge 10 de desembre
De 11 a 13.00hrs
A La Gelidense Coworking
Places limitades. Inscripcions: 626401752

Montserrat Carafí
Montserrat Carafí

El meu nom és Montserrat Carafí Ferrer, ceramista, mestre al torn, i amant de les flors… quan em poso a treballar al torn, sempre, qualsevol peça, tot allò que faig, comença amb una bola de fang a les meves mans. En sostenir-la, abraçar-la, i passar-la una vegada i una altra d’una mà a l’altra, neix la meva obsessió per les boles. M’atrau i admiro la forma esfèrica per moltes raons, pel seu simbolisme de perfecció, perquè conté energies masculina i femenina, alhora, perquè és la forma en la qual observem tot a la natura, des dels planetes fins a les cèl·lules…
Atrapada en l’esfera, aprenc un dia a elaborar Dorodango, i en el meu desig d’unir l’amor que tinc a la terra i a les plantes, elaboro aquest exclusiu “dorodango amb flor”, una boladefang, a tall de càpsula, que acull al seu nucli, bulbs i llavors de flors, esperant ser regats algun dia, per florir.

 

Dorodango

La paraula “dorodango” prové de la unió de “doro“, que significa fang en japonès, i “dango” que és el nom que reben les boles o mandonguilles de farina d’arròs que es mengen comunament al Japó.
Fer “dorodango” consisteix en recollir la terra on habites, barrejar aquesta terra, aigua i pols, i pastar aquest fang fins a donar-li forma esfèrica. Realitzar “dorodango” potència la concentració i la relaxació, és una forma de meditació, és un joc de nens, és tornar a tenir fang a les teves mans, és connectar amb tota l’enèrgia que conté la terra en una esfera… i representa de forma directa les millors característiques del minimalisme japonès.

Des de la seva expansió internacional, el “dorodango” ha deixat pas al “hikaru dorodango“, una evolució de la tècnica que no es conforma en obtenir una esfera perfecta, sinó que, a més, pretén aconseguir la major brillantor possible a la superfície del fang semblant a una bola de marbre.”

Subscriu-te i estaràs al dia!

Si vols estar al dia de tot el que passa a La Gelidense Coworking & Cocreating, subscriu-te al butlletí i rebràs notícies i informació d'esdeveniments o formació. 

Gràcies per unir-te a la comunitat!

Fins molt aviat

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.